علت ریزش فالوور اینستاگرام و راه‌ جلوگیری از آن

اینستاگرام با بیش از 1.9 میلیارد کاربر روزانه‌ی فعال، یکی از پرطرفدارترین شبکه‌های اجتماعی در دنیا است که هیچ کدام از شبکه‌های اجتماعی دیگر به اندازه آن برای تعامل مناسب نیست. در ایران هم استفاده 24 میلیون کاربر از اینستاگرام باعث شده است این پلتفرم اجتماعی در بین افراد آن‌قدر محبوبیت پیدا کند که کمتر کسب‌وکاری به فکر ساخت یک حساب کاربری اینستاگرامی و تولید محتوا در آن نیفتاده باشد.

اما یک حساب کاربری خوب در اینستاگرام چگونه است؟ اصلاً برای داشتن یک حساب کاربری جذاب که کاربران آن را دنبال کنند، به چه پارامترهایی باید توجه کرد؟ 

پارامترهای مختلفی وجود دارد که باعث می‌شود کاربران اینستاگرام یک حساب کاربری را دنبال کنند؛ اما طبق آمار، اولین و مهم‌ترین پارامتری که کاربران برای اعتماد به حساب کاربری یک فرد یا کسب‌وکار در اینستاگرام می‌توانند به آن اکتفا کنند، تعداد فالوورهای آن حساب کاربری و بعد محتواهای منتشر شده است. برای مثال میزان اعتماد کاربران به یک حساب کاربری با تیک آبی در اینستاگرام و تعداد فالوور بیشتر از 10K خیلی بیشتر از یک حساب کاربری معمولی است؛ البته این را هم در نظر داشته باشید که صرفاً تعداد فالوورهای بالای حساب کاربری نشان دهنده تائید آن فرد یا بیزینس نیست.

با توجه به اهمیت زیاد تعداد فالوورها، در این مقاله می‌خواهیم علت ریزش فالوور اینستاگرام را شناسایی کنیم و راه‌هایی برای جلوگیری از آن به شما پیشنهاد دهیم تا بتوانید آن‌ها را حفظ کرده و برای جذب فالوورهای جدید برنامه‌ریزی کنید. در ادامه با جریان همراه باشید. 

 

دلایل ریزش فالوور در اینستاگرام چیست؟

به‌عنوان یک اینستاگرام مارکتر حتماً می‌دانید با انجام فعالیت‌هایی مانند تولید محتوای جذاب و استمرار در انتشار محتواها، هشتگ گذاری اصولی، ارتباط موثر با مخاطبان، برگزاری کمپین‌های تبلیغاتی و … می‌توان باعث افزایش تعداد فالوورها شد؛ گاهی هم ممکن است تمام این کارها را انجام دهید؛ مثلاَ به طور مداوم پست بگذارید، از هشتگ‌های مناسب استفاده کنید و یا کمپین‌های تبلیغاتی با هزینه زیاد انجام دهید؛ اما به دلایلی نه تنها فالوورهای اینستاگرام شما تغییر نکند، بلکه تعدادی از آن‌ها را هم از دست بدهید.

 

 

 در اینجا ۴ مورد اصلی از دلایل ریزش فالوور در اینستاگرام را بررسی می‌کنیم:

 

۱. حساب کاربری شما دچار شدوبن (Shadow-banned) یا ممنوعیت در سایه شده است.

شدوبن شدن حساب کاربری، مهم‌ترین علت ریزش فالوور اینستاگرام است. استفاده از هشتگ‌های تکراری و ممنوعه، خرید فالوور فیک، ریپورت شدن از طرف کاربران و فعالیت بیش از اندازه در اینستاگرام تعدادی از دلایلی است که باعث شدوبن شدن حساب کاربری شما خواهد شد. 

به‌طور کلی شدوبن شدن یعنی محتوای شما در قسمت Home و Explore اینستاگرام کسی ظاهر نمی‌شود؛ حتی اگر حساب کاربری شما را دنبال کنند. این عدم نمایش محتواهایتان باعث می‌شود رشد فالوورها متوقف شده و حتی از تعداد آن‌ها کاسته شود. زمانی که محتوایی برای نمایش به مخاطبان ندارید طبیعی است آن‌ها را از دست بدهید؛ و این یعنی شکست استراتژی‌هایی که برای افزایش نرخ تعامل و رشد فالوور به کار گرفته‌اید.

 

 

۲. در گذشته به صورت غیر ارگانیک جذب فالوور کرده‌اید.

اگر shadow banned نیستید، محتمل‌ترین علت ریزش فالوور اینستاگرام این است که در برخی مواقع، تاکتیک‌های غیر ارگانیک مانند استفاده از ربات‌های اینستاگرام برای فالو، گروه‌های تعاملی، وعدهٔ هدایای پولی برای افزایش فالوور یا حتی خرید فالوور فیک را به کار گرفته‌اید. 

اگر این کارها را انجام داده‌اید، شما فالوورهایتان را از دست می‌دهید؛ نه تنها به این دلیل که اینستاگرام شما را به‌ خاطر استفاده از این تاکتیک‌ها به‌نوعی شدوبن کرده است! بلکه به این دلیل که فالوورهایی که از این روش‌ها به دست آورده‌اید، اکنون به آرامی شما را آنفالو می‌کنند یا توسط اینستاگرام به‌عنوان حساب‌های غیر فعال شناسایی و حذف می‌شوند.

در صورتی که برای جذب فالوور از برنامه‌های افزایش فالوور استفاده کرده‌ و اطلاعات حساب کاربری‌تان را در آن‌ها وارد کرده‌اید حتماً از آن‌ها خارج شوید و پسووردتان را تغییر دهید. تغییر زیاد لوکیشن و IP از نظر اینستاگرام طبیعی نیست و خیلی زود شناسایی می‌شود.

 

۳. جایگاه حساب کاربری اینستاگرام شما در مرحلهٔ افول است.

اگر shadow banned نیستید و از تاکتیک‌های غیر ارگانیک برای به دست آوردن فالوور استفاده نکرده‌اید، دلیل دیگری که ممکن است باعث از دست دادن فالوور شود این است که جایگاه اینستاگرام شما در مرحلهٔ افول است.

یک حساب کاربری وقتی در مرحله افول است که اکثر افرادی که زمانی به شدت به موضوع آن علاقه‌مند بودند، دیگر علاقه‌ای به آن نداشته باشند. بسیاری از حساب‌های کاربری در ابتدای فعالیت اینستاگرامی‌شان به طور پرفشار محتواهای با کیفیت و مورد علاقه کاربران تولید و منتشر می‌کنند؛ اما بعد از مدتی نه تنها کیفیت محتوای خود را پایین می‌آورند بلکه تعداد آن را هم کم می‌کنند.

توجه کنید اگر هرگز چیزی پست نکنید، هیچ کسی هم قرار نیست درگیر شود.

اگر هم محتوای کافی تولید نکنید، حتی بهترین استراتژی محتوای اینستاگرام نیز شکست خواهد خورد؛ اما لازم هم نیست هر روز محتوا منتشر کنید! به جای آن محتوای با کیفیت منتشر کنید.

اینکه هر چند وقت یک‌بار تصمیم به انتشار محتوای جدید اینستاگرام می‌گیرید، تصمیمی از سمت تیم بازاریابی محتوای شما  و احتمالاً بر اساس تعدادی از عوامل مانند بازگشت سرمایه (ROI) است. هرگز محتوای سریع اما بی‌کیفیت را فقط برای تامین سهمیه روزانه ایجاد نکنید و به جای آن یک برنامهٔ منظم و مکرر ایجاد کنید که برای بیزینس شما مفید باشد.

 

۴. سلیقه مخاطبان شما تغییر کرده است اما محتوایتان تغییر نکرده است.

حالا یکی دیگر از دلایل ریزش فالوور در اینستاگرام یعنی تغییر سلیقه مخاطبان را بررسی خواهیم کرد. فکرش را بکنید، بسیاری از ما زمانی شروع به دنبال کردن یک حساب کاربری در اینستاگرام می‌کنیم که محتوای آن‌ برایمان جذاب است و هیجان‌زده شده‌ایم؛ اما با گذشت زمان، یا از محتوای آن‌ خسته می‌شویم و یا حساب‌های کاربری‌ دیگری را پیدا می‌کنیم که محتوای مشابه بهتری ارائه می‌دهند؛ در واقع یا نیازمان به آن محصول یا خدمت برطرف شده و یا دیگر علایق ما تغییر کرده که در نهایت آن حساب کاربری را آنفالو می‌کنیم.

کاربران اینستاگرام به دیدن محتوای خوب عادت کرده‌اند و اگر نگاهی به بسیاری از حساب کاربری‌ها در اینستاگرام بیندازید، متوجه خواهید شد که کیفیت محتواها معمولاً بالا است. اگر به این نکته یعنی سلیقه و نیاز مخاطبان به‌عنوان یک علت ریزش فالوور اینستاگرام توجه نکنید و راهکارهایی برای آن در نظر نگیرید، این اتفاق برای افراد زیادی از بین مخاطبان شما رخ می‌دهد و فالوورهای خود را از دست خواهید داد.  

راه‌های جلوگیری از ریزش فالوور اینستاگرام

 

۱. از شدوبن شدن حساب کاربری جلوگیری کنید.

قبل از این، شدوبن شدن حساب کاربری را به‌عنوان مهم‌ترین علت ریزش فالوور اینستاگرام معرفی کردیم. گاهی شدوبن شدن حساب کاربری می‌تواند آسیب‌های جدی به کسب‌وکار وارد کند. به همین خاطر برای جلوگیری از شدوبن شدن باید طبق قوانین اینستاگرام عمل کنید تا اینستاگرام به فعالیت‌هایتان مشکوک نشود.

 عوامل متعددی هستند که می‌توانند مانع از این اتفاق شوند که در اینجا به چند مورد از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

 

  • عدم خرید فالوور فیک، لایک، ویو و…: 

اگر فکر می‌کنید با پرداخت هزینه می‌توانید راه طولانی را کوتاه کنید و یک شبه بروید کاملاً در اشتباهید…

 اجازه دهید روند جذب و افزایش فالوور به صورت طبیعی صورت گیرد و هرگز از راه‌های غیر ارگانیک برای این کار را انجام ندهید. در صورتی که تعداد فالوورهای فیک شما زیاد باشد علاوه بر صرف هزینهٔ بیهوده، تعداد لایک‌ها و کامنت‌های نمایش داده شده برای کاربران غیر واقعی جلوه خواهد کرد؛ مثلاً یک محتوای ویدئویی شما 140 ویو خورده در صورتی که 30K فالوور دارید. این اصلاً طبیعی نیست! به این صورت نه‌تنها اعتمادشان را از دست می‌دهید و ممکن است آنفالو شوید بلکه از هدف خود نیز که جذب فالوور بیشتر بود، دور خواهید شد  بدانید و آگاه باشید با خرید فالوور فیک یا تقلبی، آنالیز حساب کاربری‌تان هم دشوار خواهد شد زیرا هیچ ابزار آنالیزی حتی خود اینسایت اینستاگرام هم آمار درست و دقیقی با وجود فالوور فیک به شما نخواهد داد. بدون تحلیل آمار هم انتظار رشد و افزایش تعامل و… نداشته باشید.

 

  • جلوگیری از ریپورت شدن حساب کاربری: 

زمانی که محتوای نامتعارف و ممنوعه منتشر کنید از سمت کاربران ریپورت می‌شوید و اینستاگرام محتوای شما را حذف می‌کند. 

بله! اینستاگرام نسبت به گزارش‌هایی که کاربران درباره محتواها و فعالیت‌های شما می‌دهند، حساس است و حتماً آن‌ها را بررسی می‌کند. پس مراقب محتواهایی که منتشر و حتی هشتگ‌هایی که استفاده می‌کنید، باشید. اگر اینستاگرام در یک زمان بیش از 10 گزارش ریپورت درباره‌ی حساب کاربری شما دریافت کند، امکان دارد حساب کاربری‌تان را به طور کامل مسدود کند.

اما محتواهای ممنوعه شامل چه چیزهایی می‌شود؟

  • انتشار تصاویر غیر متعارف و مستهجن
  • انتشار محتوای قمار
  • انتشار محتوای خشونت‌آمیز 
  • انتشار محتوایی که موجب نفرت‌پراکنی و تفرقه شود
  • استفاده از اطلاعات جعلی در حساب کاربری
  • انتشار محتوای نژادپرستی و توهین به نژادهای گوناگون
  • ارسال پیام‌های اسپم
  • حمایت از تروریسم
  • فروش محصولات غیرقانونی مانند مواد مخدر و اسلحه
  • فروش و آزار حیوانات 
  • حذف دسترسی اپلیکیشن‌ها و ربات‌ها از حساب کاربری 

 

 

ممکن است شما یک حساب کاربری بیزینسی در اینستاگرام داشته باشید که به‌صورت روزانه باید فعالیت‌هایی مانند ارسال پیام انجام دهد یا پست‌های مربوط به زمینهٔ کاری شما را لایک کند. اشتباه‌ترین راه‌حلِ ممکن این است که برای صرفه‌جویی در زمان از ربات‌ برای این کار را استفاده کنید.

خودکار بودن ربات‌ها و رفتارهای غیر طبیعی مانند فالو کردن بیش از 200 حساب کاربری در روز یا بیش از 59 کامنت در ساعت از دید اینستاگرام دور نمی‌ماند و به آن مشکوک می‌شود؛ در کل اینستاگرام فعالیت بیش از حد را طبیعی نمی‌داند و زیر ذره‌بین قرار می‌دهد. با بی توجهی به این الگوریتم‌ها احتمال محدود شدن دسترسی‌ها تا چند وقت توسط اینستاگرام وجود دارد. 

در نظر داشته باشید این ربات‌ها برای اتصال به حساب کاربری شما اطلاعات کاربری‌‌تان مانند وارد کردن پسوورد را می‌خواهند. پس امکان اینکه از حساب شما سوء استفاده شود و حتی هک شوید هم وجود دارد!

 

اطمینان ندارید که حساب کاربری شما دچار شدوبن شده است یا نه؟

اگر پیج کریتور دارید، کافی است قسمت اینسایت ۴ پست‌ آخر را بررسی کنید. ببینید چند نفر پست‌های شما را از طریق هشتگ دیده‌اند؛ ممکن است هیچ فردی از طریق هشتگ پست‌های شما را ندیده باشد. پس احتمالاً پست شما در قسمت هشتگ و اکسپلور نرفته است و شدوبن شده‌اید. با این وجود حالت شدوبن دائمی نیست و به طور معمول بعد از گذشت ۲ هفته برطرف می‌شود؛ اما همین مدت باعث ایجاد مشکلات جدی در حساب کاربری فرد یا بیزینس خواهد شد. 

در صورتی که حساب کاربری شما شدوبن شد با فعالیت‌هایی مانند تغییر حساب کاربری از حالت بیزینسی به شخصی و گزارش به اینستاگرام می‌توانید این مشکل را برطرف کنید. در این خصوص مطالعه بلاگ آموزش کامل ریپورت و رفع ریپورت اینستاگرام را در وب‌سایت جریان از دست ندهید.

 

 

۲. برای ساخت حساب کاربری اصولی و حرفه‌ای برنامه ریزی کنید.

برای ساخت یک حساب کاربری اصولی و حرفه‌ای در اینستاگرام در قدم اول باید هدف خودتان یا کسب‌وکارتان را مشخص کنید و مخاطبان هدفتان را بشناسید. هدف از حساب کاربری اینستاگرام شما باید مشخص باشد تا کاربران بتوانند به راحتی بفهمند که از دنبال کردن شما چه انتظاری دارند. 

مانند سایر شبکه‌های اجتماعی، عکس پروفایل شما مانند یک کارت ویزیت عمل می‌کند. برای این منظور، مطمئن شوید که از تصویر یا عکسی استفاده می‌کنید که از نظر بصری از شما یا کسب‌و‌کارتان پشتیبانی می‌کند و به‌طور ایده‌آل از بقیه پروفایل‎‌های مشابه بیزینس شما در اینستاگرام متمایز است. همین امر در مورد توضیحات نیز صدق می‌کند. 150 کاراکتر برای معرفی خودتان یا کسب‌وکارتان فضای زیادی نیست، پس آن را کوتاه، جذاب، دقیق و گویا بنویسید.

داشتن استراتژی و تقویم محتوایی به شما کمک می‌کند تا در زمان مناسب به شکل درست در میان مخاطبانتان حضور یابید و آن‌ها نیز شما را پیدا کنند؛ به این صورت میزان تعامل بیشتر شده و کاربران بیشتری هم شما را فالو می‌کنند. علاوه بر این داشتن تقویم محتوایی به استمرار تولید محتوا کمک می‌کند و باعث می‌شود به مرور زمان حساب کاربری اینستاگرامی‌تان دچار افول نشود. 

در صورتی که حساب کاربری شما بیزینسی یا حساب کاربری Creator است حتماً برای بهبود آن، از اینسایت اینستاگرام که به طور رایگان در اختیارتان است، استفاده کنید. به این صورت می‌توانید آمار محتواهایتان مانند تعداد حساب کاربری‌هایی که محتوای شما را دیده‌اند یا تعداد دفعاتی که محتوای شما دیده شده را به‌صورت تک‌به‌تک برای هر کدام بررسی کنید. یکی از مهم‌ترین قسمت‌هایی که در اینسایت به شما کمک خواهد کرد قسمت Audience است؛ در اینجا می‌توانید رفتارهای مخاطبانتان را در بازه‌های زمانی مختلف تحلیل و میزان فالو و آنفالوی حساب کاربری‌تان را مشاهده کنید. دیگر ابزارهای آنالیز اینستاگرام مانند Socialblade و HypeAuditor هم در کنار اینسایت اینستاگرام به شما کمک می‌کنند تا آمار کامل‌تری از عملکرد صفحه اینستاگرامتان داشته باشید.

اگر حساب کاربری شما برای یک کسب‌وکار است و رشد فالوورهایتان متوقف شده یا ریزش فالوور داشته‌اید به برگزاری یک کمپین اینستاگرامی با هدف افزایش فالوور فکر کنید. گاهی برگزاری یک مسابقه اینستاگرامی تاثیر زیادی روی روند پیج می‌گذارد؛ لازمهٔ آن کمی خلاقیت و هزینه است.

۳. تعامل با کاربران را جدی بگیرید.

ایجاد ارتباط با فالوورهای اینستاگرام باعث می شود آن‌ها احساس کنند مهم هستند و بیزینس شما واقعاً به آن‌ها اهمیت می‌دهد. نداشتن تعامل با کاربران در بسیاری مواقع علت ریزش فالوور اینستاگرام است. وقتی فالوورهای شما احساس مهم بودن می‌کنند، احتمال بیشتری دارد که اطلاعات مثبتی در مورد بیزینس شما منتشر کنند و تجربیات خود را در مورد کسب و کار شما با دیگران به اشتراک بگذارند.

برای مثال یک کاربر از شما  محصولی را خریداری کرده که دچار مشکل بوده و به شما در قسمت دایرکت پیام داده اما پاسخی دریافت نکرده است. بعد برای شما زیر یکی از پست‌هایتان کامنت گذاشته و بابت عدم پاسخگویی شما اعتراض کرده است. این کامنت‌های منفی را بقیه فالوورها هم می‌بینند و علاوه بر ایجاد بی اعتمادی بقیه نسبت به شما باعث آنفالو کردن آن‌ها و ریپورت شدن حساب کاربری‌تان خواهد شد. 

پس برای افزایش نرخ تعامل ضروری است که خودتان فعال باشید.

ست گادین، نویسنده و کارآفرین موفق آمریکایی در این خصوص می‌گوید: «مردم کالاها و خدمات را خریداری نمی‌کنند، آن‌ها روابطی که می‌سازید، داستانی که می‌سرایید و تجربه‌ای که رقم می‌زنید را می‌خرند!» 

استفاده از UGC یا محتواهایی که خود کاربران از تجربه استفاده از خدمت یا محصولتان تولید کرده‌اند، تاثیر بسیار زیادی در ایجاد اعتماد میان مخاطبان خواهد داشت. فرض کنید فردی در اینستاگرام از طریق Explore یا جستجو به حساب کاربری شما رسیده است و یک هایلایت با عنوان رضایت مشتری مشاهده می‌کند که شامل محتواهای ارسالی مشتریان یا پیام‌های رضایت آن‌ها است. مطمئن باشید تاثیر این کار بارها بیشتر از تولید محتوای با کیفیت توسط خودتان است.

یکی از مهم‌ترین قوانین این است اگر بازخوردی در مورد محتوای خود در قالب نظرات دریافت می‌کنید، از مشارکت‌کننده برای آن تشکر کنید. لازم نیست این متن مفصل باشد فقط پاسخی ساده و مختصر دهید؛ با این حال  پاسخ‌های خود را تغییر دهید؛ شما که نمی‌خواهید شبیه یک ربات به نظر برسید؟

 

سخن پایانی

تا اینجا با هم دلایل ریزش فالوور در اینستاگرام را شناختیم و راه‌هایی برای جلوگیری از آن معرفی کردیم. اطمینان داشته باشید با داشتن استراتژی محتوایی، برنامه‌ریزی و رعایت اصول و قوانین می‌توان یک حساب کاربری خوب در اینستاگرام ساخت که ریزش فالوور آن متوقف شده و روز‌به‌روز تعداد فالوورهای آن بیشتر می‌شود.

هیچ فرقی ندارد حساب کاربری که دارید برای یک شخص است یا یک کسب‌و‌کار؛ به آن به‌عنوان ابزار برندینگ نگاه کنید و روی آن سرمایه‌گذاری کنید تا متوجه تاثیرش روی کسب‌وکارتان بشوید.

 

منابع:

 better marketing pub | hubspot | backlinko  

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *