آشنایی کامل با اصطلاحات اینستاگرام

اصطلاحات اینستاگرام چیست؛ فرهنگ لغات + توضیح کامل

در عصر دیجیتال، تمام شبکه‌های اجتماعی از جمله اینستاگرام، فرهنگ لغات مختص به خود را دارند. اگر می‌خواهید در اینستاگرام به‌درستی فعالیت کنید، باید با اصطلاحات این شبکۀ اجتماعی محبوب آشنا باشید؛ لغاتی که پس از ظهور این شبکۀ اجتماعی به وجود آمدند یا در این فضا، معنای دیگری پیدا کردند.

در این مقاله، اصطلاحات اینستاگرام را فهرست کرده‌ایم و مفهوم هرکدام را توضیح داده‌ایم.

آشنایی با اصطلاحات رایج اینستاگرام

بعضی از اصطلاحات اینستاگرام از همان روزهای اول در این پلتفرم وجود داشتند و ثابت مانده‌اند. به‌مرور زمان، لغات و اصطلاحات دیگری هم طی به‌روزرسانی‌های اینستاگرام به این اپلیکیشن اضافه شدند.

اصطلاحاتی که در ادامه معرفی می‌کنیم، ترتیب خاصی ندارند. این نکته را هم به یاد داشته باشید که بعضی از این عبارات قبلاً هم وجود داشته‌اند؛ اما در اینستاگرام معنای دیگری پیدا کرده‌اند.

پیج (Page)

زمانی که حساب کاربری یا اکانت در اینستاگرام ایجاد می‌کنید، صفحه‌ای اختصاصی در اختیارتان قرار می‌گیرد که به آن پیج می‌گویند. می‌توانید برای پیج عکس پروفایل بگذارید، متن بایو بنویسید و محتوا منتشر کنید.

پیج (Page)

عکس پروفایل (Profile Picture)

عکسی که برای اکانت انتخاب می‌کنید، عکس پروفایل شماست. می‌توانید علاوه بر انتخاب یک عکس، آواتار اختصاصی خودتان را از قسمت Edit Profile بسازید و آن را هم به عنوان عکس پروفایل قرار دهید. وقتی یک نفر وارد صفحۀ شما می‌شود، اول عکس پروفایل و بعد از چند لحظه، آواتار شما را می‌بیند.

عکس پروفایل (Profile Picture)

بایو (Bio)

بایو در قسمت پایین عکس پروفایل قرار دارد و جایی است که می‌توانید در صورت تمایل، اطلاعاتی از خودتان بنویسید. البته برای متن بایو محدودیتی ندارید و می‌توانید هر متنی را که دوست دارید، در این بخش قرار دهید. در زبان عامیانه، به این بخش بیو هم می‌گویند.

بایو (Bio)

فید (Feed)

زمانی که وارد اپلیکیشن اینستاگرام می‌شوید، صفحه‌ای را مشاهده می‌کنید که پست‌های منتشرشدۀ فالوئینگ‌هایتان را نمایش می‌دهد. به این صفحۀ اصلی فید می‌گویند. وقتی پستی منتشر می‌کنید، می‌توانید آن را در فید ببینید. همچنین استوری‌های شما و فالویینگ‌هایتان در بالای صفحهٔ فید نمایش داده می‌شود.

پست (Post)

پست را می‌توانیم یکی از پراستفاده‌ترین اصطلاحات اینستاگرام بدانیم. در روزهای اولی که اینستاگرام شروع به کار کرده بود، پست تنها نوع محتوایی بود که کاربران می‌توانستند به اشتراک بگذارند. با اینکه امروزه گزینه‌های مختلفی برای انتشار محتوا وجود دارد، اما پست همچنان اصلی‌ترین نوع تولید محتوا در اینستاگرام است.
پست می‌تواند شامل عکس، ویدیو یا ترکیب عکس و ویدیو به‌صورت اسلایدی باشد. همچنین برای هر پست می‌توانید کپشن بنویسید.

پست

پست اسلایدی (Carousel Post)

همان‌طور که در بخش قبل گفتیم، می‌توانید چند عکس، ویدیو یا ترکیبی از این دو را در قالب پست اسلایدی منتشر کنید. در حال حاضر امکان انتشار 15 اسلاید در یک پست فراهم شده است. در قالب ریلز هم می‌توانید چند اسلاید بگذارید و یک صوت یا موسیقی را روی آن قرار دهید.

پست اسلایدی (Carousel Post)

پست مشترک (Collaborative Post)

اینستاگرام در سال 2023 به کاربران اجازه داد که تا حداکثر 6 نفر بتوانند یک محتوای مشابه را هم‌زمان منتشر کنند. انجام این کار باعث می‌شود دنبال‌کنندگان تمام صفحات بتوانند محتوا را ببینند و شما هم لایک، کامنت و ایمپرشن بیشتری بگیرید. در واقع از ظرفیت‌های تمام صفحات بهره می‌برید و می‌توانید عملکرد هر صفحه را هم جداگانه بررسی کنید.

مثلاً اگر می‌خواهید یک بلاگر یا اینفلوئنسر صفحۀ شما را تبلیغ کند و بیشتر دیده شوید، می‌توانید پست مشترک منتشر کنید. با این روش، ورودی پیج شما افزایش می‌یابد و افراد زیادی صفحه‌تان را دنبال خواهند کرد.

پست مشترک (Collaborative Post)

بلاگر و اینفلوئنسر (Blogger & Influencer)

بلاگر به شخصی گفته می‌شود که در یک حوزۀ خاص یا برای یک کسب‌وکار تولید محتوا می‌کند و سعی او بر دیده شدن محتوا و جذب دنبال‌کنندگان بیشتر است.

اینفلوئنسر کسی است که دنبال‌کنندگان زیادی دارد و محتوای او را طیف وسیعی از مخاطبان می‌بینند. اینفلوئنسر سعی می‌کند از طریق تبلیغات بر تصمیم مخاطب اثر بگذارد و برای برندهای مختلف بازاریابی کند.

اینفلوئنسرها به چند دسته تقسیم می‌شوند:

زمانی که به یک اینفلوئنسر هزینه می‌پردازید تا کسب‌وکار شما را تبلیغ کند، به‌اصطلاح تبلیغات اینفلوئنسری انجام داده‌اید.


بیشتر بخوانید: تفاوت بلاگر و اینفلوئنسر در شبکه‌های اجتماعی


تبلیغات بازدیدی

تبلیغات بازدیدی یعنی نوعی از تبلیغ که شما صرفاً به‌ازای هر بازدید از محتوایتان هزینه می‌پردازید. استفاده از این روش به دو شیوه امکان‌پذیر است:

برای اطمینان از بازدهی این نوع تبلیغات، می‌توانید انجام آن را به پلتفرم جریان بسپارید. جریان به‌عنوان پلتفرم تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی، به شما کمک می‌کند تا بهترین نتیجه را از تبلیغات بازدیدی بگیرید.

زمانی که در پنل جریان عضو می‌شوید، ابتدا مشخص می‌کنید که می‌خواهید چند بازدید دریافت کنید. سپس پیج‌های مد نظرتان را از بین دسته‌بندی‌های مختلف انتخاب می‌کنید و کمپین تبلیغاتی‌تان را با همکاری آن اکانت‌ها پیش می‌برید.

تبلیغات بازدیدی

کپشن (Caption)

به متنی که برای پست‌هایتان می‌نویسید، کپشن گفته می‌شود. کپشن در زیر عکس یا ویدیو قرار می‌گیرد و می‌تواند کوتاه یا بلند باشد. هشتگ‌ها و منشن‌های پست هم در کپشن نوشته می‌شوند. البته نوشتن کپشن برای پست اجباری نیست و شما می‌توانید پست را بدون هیچ کپشنی منتشر کنید. برای نوشتن کپشن هر پست، می‌توانید حداکثر از 2200 کاراکتر استفاده کنید.

کپشن (Caption)


بیشتر بخوانید: کپشن چیست؛ راهنمای نوشتن کپشن حرفه ای در اینستاگرام


استوری (Story)

زمانی که وارد صفحۀ اصلی اینستاگرام می‌شوید، پروفایل فالوورهایتان را در قسمت بالای صفحه مشاهده می‌کنید که دور آن را دایره‌ای قرمز یا سبز احاطه کرده است. این یعنی فالوورهای شما استوری منتشر کرده‌اند. اگر دایره قرمز باشد، یعنی استوری را همه می‌توانند ببینند و اگر سبز باشد، یعنی فالوور شما این استوری را فقط برای دوستان نزدیک (Close Friends) گذاشته است.

تفاوت اصلی استوری با پست در مدت‌زمان نمایش این دو است. تا زمانی که پست را پاک نکرده‌اید، در پیجتان می‌ماند؛ در حالی که استوری بعد از 24 ساعت به صورت خودکار پاک می‌شود.

اد استوری (Add Story)

اگر می‌خواهید پست‌های صفحۀ خودتان یا دیگران را از طریق استوری پروموت کنید، می‌توانید از گزینۀ Add to Story استفاده کنید. برای انجام این کار، روی آیکون Share پست کلیک کنید و سپس در پایین صفحه، گزینۀ Add to Story را بزنید. سپس استوری را منتشر کنید تا همۀ فالوورها آن را ببینند.

اد استوری (Add Story)

کوئسشن باکس (Question Box)

یکی از ابزارهای تعامل با دنبال‌کنندگان صفحه است که در استوری منتشر می‌شود. زمانی که در استوری از کوئسشن باکس استفاده می‌کنید، فالوورهایتان می‌توانند از شما سؤال بپرسند. کوئسشن باکس یک ابزار خیلی خوب برای برقراری نزدیک‌تر با فالوورهاست.

کوئسشن باکس (Question Box)

نظرسنجی (Poll)

نظرسنجی یکی دیگر از امکانات اینستاگرام برای تعامل با کاربران است. شما می‌توانید در استوری، ریلز یا حتی کپشن پست از گزینۀ نظرسنجی استفاده کنید. ابتدا سؤال را طراحی می‌کنید و سپس دو تا چهار گزینه برایش در نظر می‌گیرید تا مخاطب از بین آن‌ها انتخاب کند.

نظرسنجی (Poll)

بومرنگ (Boomerang)

بومرنگ‌ها که اغلب در استوری‌های اینستاگرام استفاده می‌شوند، ویدیوهای کوتاهی (معمولاً 1-2 ثانیه) هستند که شبیه گیف، به‌طور مداوم پخش و تکرار می‌شوند.

کلوز فرند (Close Friend)

کلوز فرند به لیستی از فالوورهای منتخب شما گفته می‌شود که به عنوان دوستان نزدیک انتخاب کرده‌اید. زمانی که استوری کلوز فرند می‌گذارید، استوری شما با یک دایرۀ سبزرنگ برای آن‌ها نمایش داده می‌شود. به‌تازگی امکان انتشار پست کلوز فرند هم فراهم شده است و فالوورهای منتخب شما آن پست را با یک علامت سبزرنگ می‌بینند.

هایلایت (Highlight)

اگر می‌خواهید استوری‌ها همچنان در پیج باقی بماند، باید آن‌ها را هایلایت کنید؛ وگرنه به آرشیو منتقل می‌شوند. در قسمت پایینی بایوی پیج، می‌توانید محل قرار گرفتن هایلایت‌ها و افزودن هایلایت جدید را مشاهده کنید. برای هر هایلایت هم می‌توانید اسم و عکس اختصاصی بگذارید.

هایلایت (Highlight)

فالو (Follow)

همان‌طور که از معنای لغوی این کلمه پیداست، به دنبال کردن افراد در فضای اینستاگرام گفته می‌شود. اگر می‌خواهید پست‌ها و استوری‌های کسی را ببینید، باید او را فالو کنید. پست‌های افرادی را که فالو کرده‌اید، در فید می‌بینید.

اگر فالویینگ‌هایتان هم شما را فالو کنند، یعنی به اصطلاح فالوبک داده‌اند.

فالو (Follow)

آنفالو (Unfollow)

آنفالو نقطۀ مقابل فالو است. زمانی که شما تصمیم می‌گیرید دیگر یک صفحه را دنبال نکنید، او را آنفالو می‌کنید.

آنفالو (Unfollow)

فالوور (Follower)

فالوور یا دنبال‌کننده به اشخاصی گفته می‌شود که اکانت شما را فالو کرده‌اند و می‌توانند محتوای پیج شما را ببینند. این افراد در لیست فالوورهای پیج شما قرار می‌گیرند.

فالوئینگ (Following)

فالوئینگ یا دنبال‌شونده به آن‌هایی گفته می‌شود که پیجشان را فالو کرده‌اید؛ کسانی که می‌خواهید محتوای صفحه‌شان را ببینید. این افراد به لیست فالوئینگ‌های شما اضافه می‌شوند. لیست فالوورها و فالویینگ‌ها را در بالای صفحهٔ پروفایل پیج خود می‌بینید.

لایک (Like)

زیر تمام پست‌های اینستاگرام، یک گزینه به شکل قلب وجود دارد که لایک نامیده می‌شود. لایک کردن یک پست به معنای دوست داشتن محتوای آن است. شما می‌توانید پست‌های دیگران را لایک کنید و دیگران هم پست‌های شما را لایک می‌کنند. علاوه بر پست، امکان لایک کردن استوری هم وجود دارد.


بیشتر بخوانید: افزایش لایک اینستاگرام با ۹ روش کاربردی


کامنت (Comment)

در کنار لایک، گزینۀ دیگری به نام کامنت وجود دارد که همان نظر دادن دربارۀ محتوا است. شما می‌توانید از طریق این گزینه، نظر خود را دربارۀ پست کامنت کنید. دیگران هم می‌توانند به کامنت شما پاسخ دهند یا آن را لایک کنند.

کامنت (Comment)

شِیر (Share)

گزینه‌ای به‌شکل موشک کاغذی در کنار کامنت وجود دارد که امکان شِیر کردن یا همان به اشتراک گذاشتن محتوا را فراهم می‌کند. با استفاده از این گزینه می‌توانید پست یا استوری را برای دیگران بفرستید.

شِیر (Share)

سِیو (Save)

با کمی فاصله از لایک و کامنت و شِیر، گزینۀ سِیو یا ذخیره‌سازی قرار گرفته است. اگر خواستید محتوای یک پست را ذخیره کنید و بعداً هم به آن دسترسی داشته باشید، می‌توانید از این گزینه استفاده کنید و هر وقت خواستید، دوباره پست را ببینید. اگر هم دوباره روی آن گزینه کلیک کنید، پست مد نظر از بخش سیو پاک می‌شود.

برای مشاهدۀ پست‌های ذخیره‌شده، وارد صفحۀ پروفایل خود شوید و روی گزینۀ ☰ کلیک کنید. سپس وارد صفحۀ Saved شوید و پست‌هایی را که سیو کرده‌اید،

سِیو (Save) ببینید.

آرشیو (Archive)

زمانی که یک پست را آرشیو می‌کنید، آن را بدون حذف شدن به بخش آرشیو انتقال می‌دهید. در این حالت، فقط شما می‌توانید پست آرشیوشده را مشاهده کنید و دیگران به آن دسترسی ندارند. همچنین می‌توانید پست را بازگردانید یا آن را حذف کنید.

ریلز (Reels)

ریلز اینستاگرام قابلیتی برای ایجاد و اشتراک‌گذاری ویدیوهای کوتاه همراه با صوت یا موسیقی است. محتوای ریلز به‌سرعت دیده (وایرال یا ویروسی) می‌شود و یک شکل محبوب و خلاقانه از محتوای اینستاگرام به حساب می‌آید. انتشار ریلز اینستاگرام یکی از بهترین روش‌های جذب فالوور اینستاگرام هم محسوب می‌شود.

نمونه ریلز را در ویدیوی زیر می‌بینید:

لایو (Live)

با استفاده از قابلیت لایو اینستاگرام می‌توانید به‌صورت زنده در برابر فالوورهایتان قرار بگیرید. آن‌ها هم می‌توانند برایتان ری‌اکشن بفرستند و کامنت بگذارند. تا الان امکان برگزاری لایو هم‌زمان با حضور چهار نفر فراهم شده است.

لایو (Live)

دایرکت مسیج (Direct Message یا DM)

دایرکت مسیج به قابلیت چت کردن در اینستاگرام گفته می‌شود. پست‌ها و استوری‌هایی که برای دوستانتان می‌فرستید هم، در این قسمت قرار می‌گیرد. قابلیت تشکیل گروه هم در این بخش وجود دارد.

دایرکت مسیج (Direct Message یا DM)

اکانت محدودشده (Restrict Account)

اگر بخواهید دسترسی یک حساب کاربری را به محتوای صفحه‌تان محدود کنید یا اجازه ندهید که برایتان پیام بفرستد، می‌توانید آن اکانت را محدود کنید. به این کار Restrict گفته می‌شود و به معنای محدود کردن اکانت‌های مزاحم است.

شادوبن (Shadowban)

زمانی که یک پیج به هر نحوی از قوانین اینستاگرام سرپیچی کند، محتوای آن از دید اکثریت دنبال‌کنندگان مخفی می‌شود و دیگر به اکسپلور نمی‌رود. می‌توانیم شادوبن را تنبیه اینستاگرام برای اکانت‌های متخلف بدانیم، هرچند شرکت متا وجود چنین چیزی را انکار می‌کند!

کانال برادکست (Broadcast Channel)

کانال برادکست یکی از بخش‌هایی است که اخیراً به اینستاگرام اضافه شده است. کسانی که کانال برادکست می‌سازند، می‌توانند برای همۀ دنبال‌کنندگان خود پیام بفرستند. فالوورهای شما این پیام‌ها را مشابه یک کانال تلگرام مشاهده می‌کنند و البته فقط می‌توانند ری‌اکشن بفرستند و امکان پاسخ دادن برایشان وجود ندارد.

برای ایجاد کانال برادکست، باید اکانت خود را به حالت Creator تغییر دهید؛ یعنی صاحب یک اکانت حرفه‌ای اینستاگرام باشید که نشان می‌دهد شما تولیدکنندۀ محتوا هستید و در حوزۀ خاصی فعالیت می‌کنید.

تیک آبی (Verification Badge)

نشان تأیید یا همان تیک آبی، نمادی است که در کنار نام اکانت‌های معتبر اینستاگرام قرار می‌گیرد. معمولاً سلبریتی‌ها و برندهای معروف برای دریافت تیک آبی اقدام می‌کنند. دریافت این نشان به کاربران کمک می‌کند تا به‌عنوان یک اکانت قانونی و رسمی شناسایی شوند و کسی نتواند هویت آن‌ها را جعل کند.

تیک آبی (Verification Badge)

ریپلای (Reply)

ریپلای در اینستاگرام به معنای هرگونه پاسخ دادن متنی به دیگران است. مثلاً وقتی به کامنت‌ها پاسخ می‌دهید، آن کامنت را ریپلای کرده‌اید. زمانی که به استوری‌های بقیه پاسخ می‌دهید هم، در واقع استوری را ریپلای کرده‌اید. البته این بازخورد اگر به‌صورت ری‌اکشن با ایموجی باشد، دیگر ریپلای محسوب نمی‌شود.

پیج پرایوت (Private Page)

اگر دوست ندارید کسی جز فالوورهایتان به محتوای پیج دسترسی داشته باشد، باید پیج را پرایوت یا خصوصی کنید. در این صورت، فقط کسانی می‌توانند پست‌ها و استوری‌هایتان را ببینند که شما را فالو کرده‌اند. افراد جدید هم باید درخواست یا ریکوئست بفرستند و در صورت تأیید شما، می‌توانند صفحه‌تان را فالو کنند.

برای پرایوت کردن پیج، ابتدا وارد بخش تنظیمات یا همان Setting شوید و سپس به بخش Privacy بروید. اولین گزینه‌ای که در این صفحه می‌بینید، دکمۀ Private Account است که باید آن را فعال کنید. بعد از تأیید نهایی، صفحۀ شما خصوصی می‌شود.

پیج پابلیک (Public Page)

پیج پابلیک یا عمومی دقیقاً نقطۀ مقابل پیج پرایوت است. هرکسی می‌تواند شما را فالو کند و محتوای صفحه‌تان در معرض دید عموم قرار دارد. همچنین نیازی به ارسال درخواست و تأیید افراد جدید نیست.

پیج بیزنس (Business Page)

پیج بیزنس مختص کسب‌وکارهایی است که می‌خواهند از اینستاگرام استفادۀ تجاری داشته باشند. این پیج‌ها قابلیت‌های ویژه‌ای برای تحلیل داده‌های صفحه دارند و می‌توانند از این امکان برای سنجش عملکرد خود استفاده کنند.

بسته به اینکه حوزۀ کسب‌وکار شما چیست، می‌توانید گزینه‌های مختلفی را انتخاب کنید. مثلاً اگر صفحۀ شما موضوع خاصی ندارد و بلاگ شخصی شماست، گزینۀ Personal Blog برایتان مناسب است. یا اگر تولیدکنندۀ محتوا هستید، می‌توانید گزینۀ Creator را انتخاب کنید.

اکسپلور (Explore)

اکسپلور همان قسمت جست‌وجوی اینستاگرام است و برای هر فرد با توجه به علایقی که دارد، شخصی‌سازی می‌شود. اگر محتوای صفحۀ شما به اکسپلور برود، شانس بالایی برای دیده شدن دارد و یکی از نشانه‌های پیج و محتوای موفق محسوب می‌شود.

اکسپلور (Explore)

هشتگ (Hashtag)

هشتگ (#) یکی از پرکاربردترین نمادهای شبکه‌های اجتماعی از جمله اینستاگرام است. با استفاده از هشتگ می‌توانید موضوع محتوا را مشخص کنید تا افرادی که به‌دنبال محتوای مشابه هستند، راحت‌تر شما را پیدا کنند. در هر پست اینستاگرام، می‌توانید حداکثر 30 هشتگ بگذارید.

هشتگ (Hashtag)

بلاک و آنبلاک (Block & Unblock)

زمانی که فردی را در اینستاگرام بلاک می‌کنید، یعنی او دیگر نمی‌تواند محتوای صفحه و حتی پروفایل شما را ببیند و برایتان پیام بفرستد. وقتی هم کسی را آنبلاک می‌کنید، به این معناست که او دوباره می‌تواند شما را فالو کند و محتوای پیج شما را ببیند.

برای بلاک کردن یک کاربر، ابتدا وارد پیج او شوید. سپس روی علامت سه‌نقطه کلیک کنید و گزینۀ Block را بزنید. حالا دیگر کاربر مد نظر نمی‌تواند صفحۀ شما را ببیند و از لیست فالوورها هم حذف می‌شود. اگر خواستید کسی را آنبلاک کنید، کافی است همین مسیر را بروید و گزینۀ Unblock را انتخاب کنید.

ریمو (Remove)

قبلاً شما نمی‌توانستید کسی را بدون بلاک کردن از صفحه‌تان حذف کنید؛ اما در حال حاضر می‌توانید افراد را ریمو کنید، بدون اینکه نیازی به بلاک کردن باشد. در این حالت، شخص مد نظر دیگر جزو دنبال‌کنندگان شما نیست و به محتوای پیج دسترسی ندارد. همچنین اگر شما هم او را فالو داشته باشید، با ریمو، آن شخص از لیست فالوئینگ‌هایتان حذف می‌شود. البته می‌تواند برایتان پیام بفرستد یا شما را دوباره فالو کند.

نوتیفیکیشن (Notification)

مثل هر شبکۀ اجتماعی دیگری، اینستاگرام هم برای هرگونه اطلاع‌رسانی به کاربران برایشان نوتیفیکیشن می‌فرستد. مثلاً اگر کسی پست شما را لایک کند، استوری را ریپلای کند یا برایتان کامنت بگذارد، اینستاگرام با ارسال نوتیفیکیشن شما را مطلع می‌کند.

منشن (Mention)

وقتی در متن کپشن یا کامنت، آیدی صفحۀ دیگری را با علامت @ وارد می‌کنید، به اصطلاح او را منشن کرده‌اید. منشن کردن مثل این است که شما یک اکانت را مستقیم خطاب قرار دهید.

منشن (Mention)

تگ (Tag)

وقتی پست یا استوری می‌گذارید، می‌توانید آیدی افراد دیگر را به‌دلخواه تگ کنید. برای تگ کردن کافی است آیدی شخص را با علامت @ جست‌وجو کنید. دیگران هم می‌توانند با کلیک کردن روی آیدی، وارد صفحۀ شخصی شوند که او را تگ کرده‌اید.

تگ لوکیشن (Location Tag)

شما می‌توانید موقعیت مکانی خود را به پست اضافه کنید و لوکیشنی را که در آن عکس یا ویدیو تهیه کرده‌اید، به اشتراک بگذارید. تگ لوکیشن یک ابزار ارزشمند برای دسترسی کاربران بیشتر به پست شماست؛ به ویژه کاربرانی که پست‌ها را از یک مکان خاص جست‌وجو می‌کنند.

تگ لوکیشن (Location Tag)

کا و میلیون (K & Million)

اگر شخصی بیشتر از 10هزار دنبال‌کننده داشته باشد، می‌توانید حرف K را جلوی عدد فالوورهای او مشاهده کنید. اگر این حرف را دیدید، یعنی باید عدد دنبال‌کنندگان را در 1000 ضرب کنید تا تعداد فالوورهای صفحه را به دست آورید.

در صورتی که فالوورهای یک پیج به یک‌میلیون و بیشتر برسد، جلوی تعداد دنبال‌کنندگان یک حرف M قرار می‌گیرد که نشان‌دهندۀ میلیون است.

اینسایت (Insight)

اینسایت اینستاگرام مجموعه‌ای از ابزارهای تجزیه‌وتحلیل داده برای کسب‌وکارها (اکانت بیزنس) و تولیدکنندگان محتوا (اکانت Creator) است. این بخش اطلاعات ارزشمندی دربارۀ مخاطبان، عملکرد پیج، تعداد بازدید پست‌ها و… ارائه می‌دهد که به شما کمک می‌کند استراتژی خود را اصلاح کنید و بهبود دهید.

اینسایت (Insight)

ریچ (Reach)

ریچ یکی از مهم‌ترین پارامترهایی است که در بخش اینسایت مشاهده می‌کنید و تعداد اکانت‌های منحصربه‌فردی را نشان می‌دهد که از یک پست یا صفحۀ شما بازدید کرده‌اند. دقت کنید که تعداد بازدیدها از یک محتوا ملاک نیست؛ بلکه تعداد اکانت‌هایی که محتوا را دیده‌اند مهم است و عدد ریچ را بالا می‌برد.

نرخ تعامل (Engagement Rate)

نرخ تعامل در اینستاگرام به معنای میانگین تعامل صفحه به‌ازای هر فالوور است. با استفاده از نرخ تعامل است که می‌توانید میزان موفقیت محتواهایتان را ارزیابی کنید و عملکرد صفحه را بسنجید. لایک، کامنت، اشتراک‌گذاری و ذخیره مواردی هستند که به‌عنوان تعامل کاربر با صفحه محسوب می‌شوند.

برای محاسبۀ نرخ تعامل صفحه‌تان، مجموع لایک، کامنت و اشتراک‌گذاری یک پست را بر تعداد فالوورها تقسیم کنید. معمولاً نرخ تعامل بین 1 تا 3 درصد را خوب و بالای 3 درصد را بسیار خوب ارزیابی می‌کنند.

ایمپرشن (Impressions)

ایمپرشن به تعداد دفعاتی گفته می‌شود که پست شما دیده شده است و به تعداد کاربرانی که آن را دیده‌اند، ارتباطی ندارد. مثلاً اگر یک کاربر سه مرتبه پست شما را ببیند، سه عدد به ایمپرشن اضافه می‌شود.

خروج از استوری (Exit Story)

یکی دیگر از پارامترهایی که در بخش اینسایت می‌بینید، خروج از استوری است. این اصطلاح تعداد اکانت‌هایی را نشان می‌دهد که بدون مشاهدۀ کامل استوری شما، از آن خارج شده‌اند. حالا این خروج می‌تواند رفتن به استوری اکانت بعدی باشد، خروج از بخش استوری‌ها، باز کردن فید یا کلاً بستن اپلیکیشن.

الگوریتم اینستاگرام (Instagram algorithm)

الگوریتم اینستاگرام یک سیستم پیچیده است که محتوای نمایش‌داده‌شده در فید و اکسپلور را تعیین می‌کند. الگوهای تعامل شما با دیگران، اکانت‌هایی که فالو می‌کنید، پست‌هایی که لایک می‌کنید و به‌طور کلی رفتاری که در اینستاگرام دارید، برای شخصی‌سازی تجربۀ شما در این پلتفرم استفاده می‌شود.

نوت (Notes)

نوت یا یادداشت یکی دیگر از امکانات جدید اینستاگرام است که در قسمت بالای دایرکت، روی عکس پروفایل شما نمایش داده می‌شود. در این بخش می‌توانید یک عبارت کوتاه بنویسید یا ایموجی بگذارید. نوت‌ها بعد از 24 ساعت به صورت خودکار پاک می‌شوند. همچنین می‌توانید آن‌ها را حذف یا به‌روز کنید. امکان لایک و ریپلای کردن نوت توسط دیگران هم وجود دارد.


بیشتر بخوانید: آشنایی با اصطلاحات رایج تلگرام


جمع‌بندی

در این مقاله با اصطلاحات اینستاگرام، جدید و قدیمی آشنا شدیم و هرکدام را به تفکیک معرفی کردیم. با استفاده از این فهرست می‌توانید فعالیت حرفه‌ای‌تر و اصولی‌تری در اینستاگرام داشته باشید و با شناخت کافی نسبت به هر بخش از این شبکۀ اجتماعی به تولید محتوا بپردازید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *