راه اندازی کسب و کار اینترنتی بدون نیاز به سرمایه زیاد
میخواهید کسبوکار راه بیندازید؛ اما سرمایه کمی دارید؟ با پیشرفت تکنولوژی دیگر هیچ بهانهای برای نداشتن یک بیزینس سودزا قابل قبول نیست! با داشتن سرمایهای کوچک هم میتوان کسب و کار اینترنتی داشت و کسب درآمد کرد. چطور؟ در ادامه این مقاله به این سوال جواب میدهیم و ۷ پولساز را بررسی میکنیم.
کسب و کار اینترنتی چیست؟
تا همین چند سال پیش هیچکس فکر نمیکرد که میتواند با خیال راحت در تختش دراز بکشد و فقط با استفاده از موبایل و لپتاپ پول دربیاورد. امروزه این رویا از طریق کسب و کار اینترنتی ممکن است! اما کسبوکار دیجیتال چیست که این امکانات را به ما میدهد؟
کسب و کار اینترنتی، بیزینسهایی هستند که در بستر اینترنت و اغلب بهصورت آنلاین فعالیت میکنند.
به عبارت دیگر کسب و کار اینترنتی به زمان یا مکان خاصی وابسته نیستند.
برای مثال اگر شما هنری مثل ساخت مجسمه دارید، بدون این که نیاز باشد مکانی اجاره کنید و پول زیادی برای خرید یا رهن آن پرداخت کنید، میتوانید با ساختن یک صفحه در شبکههای اجتماعی شروع به فروش اجناس خود کنید.
پتانسیل رشد و درآمدزایی در کسب و کار اینترنتی بسیار بالاست. البته باید توجه داشته باشید که موفقیت در کسب و کار اینترنتی نیازمند استراتژی، برنامهریزی، پشتکار و مدیریت مناسب است.
مزایا و معایب کسب و کار اینترنتی
اگر هنوز هم بین راه اندازی کسب و کار اینترنتی یا سنتی ماندهاید، بهتر است درمورد مزایا و معایب این نوع درآمدزایی بیشتر بدانید تا با توجه به شرایط خودتان بهترین تصمیم را بگیرید.
از مزایای یک بیزینس اینترنتی میتوان موارد زیر را در نظر گرفت:
هزینه کم: راهاندازی و اداره یک کسب و کار اینترنتی، هزینه بسیار کمتری نسبت به یک کسبوکار سنتی دارد. فقط یک گوشی موبایل هوشمند نیاز است تا فروشگاه اینترنتیتان را در شبکههای اجتماعی بسازید. هزینه ساخت یکوبسایت فروشگاهی هم در مقایسه با راهاندازی فروشگاه حضوری واقعاً کم است.
دسترسی جهانی: کسب و کارهای اینترنتی محدودیت جغرافیایی ندارند. اگر در جنوب زندگی میکنید، مشتریانی که در شمال یا حتی خارج از کشور هستند، میتوانند بهراحتی از شما خرید کنند.
انعطافپذیری: اگر قصد داشته باشید وارد بازار جدیدی شوید، به هزینه زیادی برای تغییرات نیاز ندارید. کافی است برای مخاطبان هدف جدید خود بازاریابی کنید.
سرعت رشد: چون محدودیت زمانی و مکانی در کسب درآمد اینترنتی وجود ندارد، افراد در هر موقعیتی میتوانند از خدمات شما استفاده کنند. پس سرعت رشد بیزینستان چندبرابر میشود.
آزادی عمل بیشتر: بهعنوان صاحب کسبوکار، شما کنترل کامل دارید! در سفر یا تختخواب، صبح یا شب، فرقی نمیکند! با یک کسبوکار آنلاین، میتوانید از هرجایی و در هر زمانی کار کنید.
کسب و کار اینترنتی نیز مانند هر نوع کسب و کار دیگری، معایب خاص خود را هم دارد. مثل:
رقابت بالا: رقابت در فضای اینترنت، بالاست. البته با تبلیغات مناسب و استفاده از پلتفرمهای تبلیغاتی مثل جریان میتوانید این مشکل را حل کنید.
اعتماد: در فضای اینترنت، خطر تقلب و کلاهبرداری وجود دارد و مشتریها دیرتر به شما اعتماد میکنند. این مسئله با کمک نوشتن اطلاعات کامل کسبوکار، تولید محتوا برای جذب اعتماد و استفاده از ابزاریهایی مثل اینماد قابل حل است.
فکر میکنید که کسب و کار اینترنتی ایده خوبی برای شماست؟ پس بدون وقت تلف کردن در ادامه مقاله به سراغ سوال مهم «چگونه کسب وکار اینترنتی راه بیندازیم؟» میرویم.
چگونه یک کسب و کار اینترنتی راه اندازی کنیم؟
اگر عزم خود را جزم کردهاید تا یک کسبوکار اینترنتی داشته باشید، کافی است ۶ مرحله زیر را طی کنید تا صاحب بیزینس اینترنتی خود شوید:
خوان اول: ایده کسبوکار خود را پیدا کنید
اولین گام برای حرکت، پیدا کردن ایده کسب وکار اینترنتیتان است.
جای دوری نروید، به اطرافتان نگاه کنید، کمبود چه چیزی را احساس میکنید؟ چه خدمات یا محصولاتی میتوانستند با کیفیت بهتری ارائه شوند؟ یک دفترچه بردارید و آنها را یادداشت کنید. حتی میتوانید از کسبوکارهای خارجی نیز الهام بگیرید.
پس از چند روز تمام یادداشتهایتان را بخوانید و از دل این نقاط درد یک ایده خوب در بیاورید. توجه داشته باشید که ایده باید منحصربهفرد باشد. وجه تمایز شما با سایر برندهای موجود در بازار باعث میشود تا در ذهن مشتری بمانید.
سعی کنید این ایده را از حوزههایی که در آن تخصص دارید، انتخاب کنید تا راحتتر بازار را درک کنید.
اگر در چند حوزه تخصص دارید ولی نمیدانید کدام را انتخاب کنید از Google Trends استفاده و نام هر دو تخصصتان را مقایسه کنید. تخصصی که بیشترین جستوجو را دارد، در اولویت قرار دهید.
در مثال بالا آموزش آشپزی طرفداران بیشتری دارد.
خوان دوم: تحقیق بازار و طراحی استراتژی
بیگدار به آب نزنید! قبل از هر کاری رقبای خود را بشناسید و بازار را بسنجید. برای شناخت رقبا میتوانید از ماتریس SWOT استفاده کنید. نقاط ضعف، قوت، فرصت و تهدیدهای حداقل 5 رقیب خود را بنویسید و از دل آن یک استراتژی مناسب طراحی کنید.
یک راه موثر برای رسیدن به نقاط ضعف رقیبانتان این است که با گوش جان پای دردودل مشتریهایشان بنشینید و ببینید از کجای کار ناراضی هستند! صفحات اجتماعی آنها را چک و به نظرات مردم توجه کنید.
بیشتر بخوانید: راهنمای تدوین استراتژی در اینستاگرام
خوان سوم: حضور در شبکههای اجتماعی
راحتترین و کمهزینهترین روش برای راهاندازی بیزینس دیجیتالی استفاده از شبکههای اجتماعی است. خوب است که در تمام شبکههای اجتماعی حضور داشته باشید اما با توجه به مشتریهایتان تمرکز خود را روی یک یا دو شبکه بیشتر کنید.
کلید اصلی رشد در سوشال مدیا این است که ابتدا شبکه اجتماعی مناسب با کسبوکارتان را پیدا کنید.
هر شبکه هدف و امکاناتی دارد که اگر در راستای کسبوکار شما باشد با شیب بیشتری رشد میکند؛ برای مثال:
Instagram: اینستاگرام با بیش از 2 میلیارد یوزر پرچمدار سوشالمدیا است. هر کسبوکاری که دارید، بهخصوص اگر در حوزههای مد، غذا، سفر، زیبایی و آرایش، هنر، ورزش و تکنولوژی کار میکنید، باید در این شبکه یک پیج داشته باشید.
LinkedIn: برای حوزههای حرفهای، بومیسازی کسبوکار، بازاریابی بینالمللی، منابع انسانی و مشاوره تجاری لینکدین گزینه مناسبی است. اگر بیزینس شما B2B است حتما در این شبکه حضور داشته باشید.
Telegram: کانالهای تلگرام هم مانند اینستاگرام در هر حوزهای، بخصوص آموزش، اخبار و تکنولوژی مناسب است.
YouTube: این شبکه قدرتمندترین پلتفرم مبتنی بر ویدئو است. اگر در حوزه آموزشی، بازبینی محصولات، ساخت محتوا و تبلیغات ویدئویی کار میکنید، کانال YouTube گزینه مناسبی است.
Twitter یا X: به دلیل طبیعت زنده و کوتاه این رسانه اجتماعی، برای بیزینسهای فعال در اخبار، رویدادها، صنعت تکنولوژی و بحثهای عمومی، مناسب است.
Pinterest: اگر در حوزههای مرتبط با طراحی داخلی، آشپزی، مد، هنر و دکوراسیون کار میکنید، پینترست را فراموش نکنید.
خوان چهارم: طراحی وبسایت
با استفاده از وبسایت مشتریها خیلی راحت با کسبوکار شما آشنا میشوند. اگر فروشگاه هستید، سایت مراحل خرید را برای شما راحتتر و اطلاعات بیشتری از محصولات را به مشتری نشان میدهد.
برای داشتن سایت نیاز نیست حتما طراح حرفهای باشید! با ابزارهایی مثل وردپرس بهراحتی و با هزینه کم میتوانید یک وبسایت داشته باشید.
توجه کنید قالب یا ابزار مورد نیازتان را به دلایل امنیتی حتما از منابع معتبر خریداری کنید.
قسمت فوتر وبسایت محلی برای اعتماد سازیست. اطلاعات کاملی از بیزینستان در فوتر وارد کنید. اگر محصولی میفروشید، حتما اینماد تهیه و در این قسمت قراردهید.
نکته مهم: طبق آمار سایت oberlo بیش از ۵۷ درصد ترافیک وبسایتها از طرف موبایل است. پس سایت خود را حتما برای استفاده از تلفنهمراه بهینه کنید.
خوان پنجم: تولید محتوای ارزشمند
به عنوان یک بیزینس دیجیتالی، نیاز دارید تا به مشتریان خود محتوای باارزش ارائه دهید؛ محتوایی که باعث جذب مشتری به کسبوکار شما شود. محتوای ارزشمند بهجای مجبور کردن مشتری به خرید، او را بهسمت استفاده از محصولات یا خدمات شما راهنمایی میکند.
در حال حاضر ویدئو پرطرفدارترین نوع محتوا است پس سعی کنید ویدئوهایی که هم جنبه سرگرمکننده دارند و هم چیزی به مخاطب آموزش میدهند، تولید کنید.
نوشتن بلاگ، پادکست، تصاویر اینفوگرافیک و… هم دیگر روشهای تولید محتوا هستند.
خوان ششم: بازاریابی آنلاین
مشتریان احتمالی شما در اینترنت هستند؛ بنابراین، باید با استفاده از تبلیغات آنلاین و ابزارهای آن، مخاطبان خود را هدفگیری کنید!
یکی از اثربخشترین روشهای بازاریابی، تبلیغات در شبکههای اجتماعی است. اگر میخواهید بیشترین نرخ بازگشت سرمایه را تجربه کنید از اینفلوئنسر مارکتینگ استفاده کنید. اینفلوئنسرها کسانی هستند که مردم به آنها اعتماد دارند و حرفشان خریدار زیادی دارد. از این اعتبار به نفع خودتان استفاده کنید و کسبوکارتان را معرفی کنید.
با استفاده از جریان دیگر نیازی به چانهزدن یا ساعتها به دنبال یک بلاگر خوب گشتن ندارید. کافیست به اکانت خود بروید، هدف کمپین را انتخاب و در لیست بلندبالای جریان، لیستی از اینفلوئنسرهای مورد نظرتان بسازید. بقیه کار را به ما بسپارید و در آخر گزارشی کامل از کمپینتان دریافت کنید.
بیشتر بخوانید: ۵ روش تبلیغ در دنیای آنلاین
سوال مهم: از سایت استفاده کنیم یا شبکه اجتماعی؟
جواب این سوال بستگی به نوع محصولات، خدمات و بازار هدف شما دارد. برای مثال اگر فروشگاه لباس زنانه دارید، با استفاده از سوشال مدیا میتوانید محصولاتتان را به هزاران یا حتی میلیونها نفر نشان دهید.
شبکههای اجتماعی هزینهای ندارند و در عین حال کاربرهای زیادی از این ابزار استفاده میکنند. با استفاده صحیح از سوشال مدیا، خیلی زودتر از سایت میتوانید مشتری جذب کنید.
ارتباط با مخاطب در شبکههای اجتماعی خیلی راحت است و در نتیجه آنها سریعتر به شما اعتماد میکنند. اگر فعالیت مستمر و تولید محتوای درستی داشته باشید، خیلی زود در جایگاه یک دوست در ذهن دنبالکنندگانتان قرار میگیرید.
اگر در ابتدای راه هستید و هنوز مخاطبی ندارید، با استفاده از سوشالمدیا و ابزارهایی که در اختیارتان میگذارد، خیلی زود جلبتوجه میکنید، برای مثال تولید ریلز، استفاده از هشتگ و موضوعات مناسب در اینستاگرام، خیلی زود فالورهایتان را افزایش میدهد. همچنین با استفاده از تبلیغات بازدیدی و اینفلوئنسر مارکتینگ جریان میتوانید این رشد را چند برابر کنید.
با این حال استفاده از وبسایت بهخصوص در بحث اعتماد سازی مفید است و به قولی، پرستیژ خاص خود را دارد. برای کسبوکارهای فروشگاهی استفاده از سایت کار را راحتتر میکند. مخصوصا اگر یک درگاه خرید داشته باشید.
برای محصولات و کسبوکارهای حرفهای داشتن سایت ضروری است؛ برای مثال اگر ابزاری برای برنامهنویسان میفروشید، بهتر از سایت استفاده کنید.
بنابراین، پیشنهاد ما این است که در ابتدای کار، در شبکههای اجتماعی حضور داشته باشید و بعدا روی وبسایت خود کار کنید. با این رویکرد، می توانید کانالهای ارتباطی مختلفی داشته باشید و از همه آنها در جایگاه درست استفاده کنید.
۷ ایده کسب و کار اینترنتی
اگر ایده کسب وکار اینترنتی خود را پیدا نکردهاید، نگران نباشید! در ادامه 8 ایده بیزینس دیجیتال را باهم بررسی میکنیم.
آموزش
در کاری تخصص دارید؟ چه زبانتان خوب است یا هنر خاصی بلدید، میتوانید از مهارت خود پول خوبی در بیاورید! میتوانید سمینار برگزار کنید، دوره آموزشی تهیه کنید یا حتی با آموزش رایگان مخاطب جذب کنید و از طریق تبلیغات بهخصوص با برندهای بزرگ به کسب درآمد اینترنتی برسید.
Youtube هم بستر مناسبی برای آموزش است که به ازای هر بازدید به شما پول پرداخت میکند.
اینفلوئنسر
با تولید محتوای مستمر درمورد کار، حوزه تخصصی و حتی زندگی شخصیتان اعتماد مخاطب را به دست بیاورید و در هر شبکه اجتماعی که هستید، جذب فالور کنید. پس از این که تقریبا شناخته شدید با تبلیغات برای کسبوکارهای دیگر کسب درآمد کنید. اینفلوئنسر مارکتینگ یکی از استراتژیهای مهم همه کسبوکارها است و برای آن پول خوبی پرداخت میکنند.
این روش شاید زمانبر باشد اما به نتیجهاش میارزد!
فروشگاه
طبق آمار منتشر شده در یکتانت، خرید سومین دلیل استفاده مردم ایران از اینترنت است. بهترین کسب و کار اینترنتی مخصوصا در بستر شبکههای اجتماعی، فروشگاه است. اینستاگرام مناسبترین گزینه برای انجام این کار است و میتوانید بدون نیاز به سرمایه اولیه برای اجاره یا خرید فروشگاه کارتان را شروع کنید.
اجناسی مثل لباس انواع زنانه و مردانه، لوازم ورزشی، وسایل تحریر، هدیه مناسبتی، کیف و کفش سرمایه زیادی برای خرید جنس اولیه نیاز ندارند و میتوانید با هزینه کم فروشگاهتان را افتتاح کنید.
همکاری در فروش
یکی از راههای ساده و پولساز کسب درآمد اینترنتی همکاری در فروش است. این کار نیازی به سرمایه اولیه ندارد و کافی است یک سایت، پیج اینستاگرام یا کانال تلگرام داشته باشید. برای مثال میتوانید در مقالات سایت خود پس از بررسی چند دوربین عکاسی به فروشگاهی که با آن همکاری میکنید لینک محصول دهید و درصد فروش بگیرید.
اگر سایت ندارید از ویرگول یا شبکههای اجتماعی استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: چگونه برای کسبوکارمان جذب مشتری کنیم؟
هنر دستی
اگر هنر خاصی دارید مثلا نقاش هستید، رزین درست میکنید، مجسمه میسازید، مکرومهبافی بلدید یا… از شبکههای اجتماعی بهعنوان یک نمایشگاه مجازی برای هنرتان استفاده و کسب درآمد اینترنتی کنید. جزئیات هنر خود را نشان دهید و سفارش بگیرید!
پادکست
اگر اهل تحقیق و مطالعه هستید و میتوانید خوب داستان بگویید، شروع به ساختن پادکست کنید. بازار پادکست اخیرا در ایران گرمتر شده و هنوز موضوعهای بکری برای شروع یک برنامه خوب وجود دارد. از این فرصت استفاده کنید. کسبوکارها اسپانسر قسمتهای مختلف پادکست میشوند یا برای تبلیغات در آن هزینه خوبی میپردازند.
تولیدی خانگی
اگر میتوانید در خانه تولید داشته باشید همین الان پیج اینستاگرام خود را راهاندازی کنید! تولیداتی مثل کیک، میوه خشک، ترشی، سبزی آماده و …فرصت مناسبی برای کسب درآمد اینترنتی برای شما ایجاد میکند.
پس از اینکه ایده خود را پیدا کردید و کسبوکارتان را راه انداختید، باید بخشی از استراتژی خود برای دیدهشدن و افزایش فروش را به تبلیغات اختصاص دهید.
پلتفرم تبلیغات در شبکههای اجتماعی جریان
تبلیغات در شبکههای اجتماعی یکی از روشهای کلیدی شما برای رشد کسبوکارتان است. فرقی نمیکند در شبکههای اجتماعی اکانت دارید یا نه. پلتفرم جریان به شما کمک میکند در شبکههای اجتماعی مختلف، بهویژه اینستاگرام تبلیغات موثر و پربازده انجام دهید.
در ابتدای راه کمپینهایی برای افزایش آگاهی از برند به شما کمک زیادی میکند و افراد بیشتری از حضورتان در بازار مطلع میشوند.
برای راهاندازی این کمپین کافیست از تبلیغات بازدیدی، تعرفهای یا اینفلوئنسر مارکتینگ جریان استفاده کنید. دیگر نیاز نیست ساعتها وقت برای پیدا کردن پیجهای مناسب بگذارید. جریان لیستی طولانی از افراد و پیجها دارد. کافی است گزینههای مربوط به حوزه کاریتان را انتخاب و بقیه کار را به ما بسپارید! پس از پایان کمپین هم گزارش دقیقی از عملکرد کار برای شما حاضر میشود.
منابع
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.