تبلیغات در تیکتاک

تبلیغات در تیک تاک و هرآنچه باید بدانید

به‌دنبال یک شبکۀ اجتماعی نسبتاً جدید برای فعالیت و تبلیغات می‌گردید؟ می‌خواهید بیشتر با نسل نوجوان و جوان ارتباط برقرار کنید؟ شاید تبلیغات در تیک تاک گزینۀ مناسبی برای کسب‌وکار شما باشد.

در این مقاله، ابتدا کمی بیشتر با این شبکۀ اجتماعی آشنا می‌شویم و بعد به سراغ نحوه تبلیغات در تیک تاک می‌رویم.

تیک تاک چیست؟

طبق مقاله منتشرشده سایت influencermarketinghub تیک تاک (TikTok) یک اپلیکیشن اشتراک‌گذاری ویدیو است که از سال 2016 توسط شرکت چینی ByteDance عرضه شد. این اپلیکیشن به کاربران اجازه می‌دهد ویدیوهایی با حداقل زمان 3 ثانیه و حداکثر 60 دقیقه منتشر کنند و به اشتراک بگذارند.

تیک تاک از زمان راه‌اندازی تا الان، رشد سریعی داشته است و موفق شده به یکی از پرطرفدارترین شبکه‌های اجتماعی جهان تبدیل شود.

جوانان و نوجوانان نسل Z، بیشترین تعداد کاربران تیک‌تاک را تشکیل می‌دهند. طبق آمارهای سایت whatsthebigdata نشان می‌دهد که این اپلیکیشن در حال حاضر بیش از 2 میلیارد کاربر دارد و روزانه بیشتر از 1 میلیارد ویدیو در تیک‌تاک دیده می‌شود.

حالا بیایید مفصل‌تر به این موضوع بپردازیم که چرا باید سراغ تبلیغات در تیک تاک برویم.

چرا تبلیغات در تیک تاک؟

تیک تاک توانست خیلی سریع به یکی از پلتفرم‌های اصلی تبلیغات دیجیتال تبدیل شود. دلایل این رشد و محبوبیت را در ادامه بررسی می‌کنیم.

دسترسی به نسل جوان

همان‌طور که در بخش قبل گفتیم، تیک‌تاک یکی از اپلیکیشن‌های محبوب در میان نوجوانان و جوانان است. بنابراین می‌توانید با حضور در این پلتفرم، به‌راحتی با این رده‌های سنی ارتباط برقرار کنید. هرچه محصولات و خدمات شما برای این جامعۀ هدف مناسب‌تر باشد، شانس بیشتری برای موفقیت دارید.

نمودار زیر کاربران آمریکایی تیک‌تاک را به‌تفکیک سن نشان می‌دهد. در سایر کشورها هم آمار کم‌وبیش شبیه به همین است:

تفکیک سنی کاربران تیک‌تاک

محبوبیت این اپلیکیشن به‌حدی رسیده که می‌توان گفت به موتور جست‌وجوی نسل زد تبدیل شده است. نیمی از مخاطبان تیک‌تاک زمانی که قصد خرید محصولی را دارند، ابتدا در این اپلیکیشن جست‌وجو می‌کنند تا اطلاعات بیشتری دربارۀ آن به‌دست آورند(منبع: Linkedin)

تعامل بالای مخاطبان با محتواهای تیک‌تاک

تیک تاک روی تصمیم خرید کاربرانش بسیار اثرگذار است. بنا به ادعای خود این اپلیکیشن، از هر 3 کاربر تیک‌تاک، یک نفر براساس محتوایی که در این شبکۀ اجتماعی مشاهده کرده است، خرید می‌کند (منبع: Tiktok).

کاربران تیک‌تاک به‌طور فعال با محتواهای مورد علاقه‌شان تعامل دارند و از روش‌هایی مثل لایک، کامنت و شِیر (به‌اشتراک‌گذاری) برای تعامل استفاده می‌کنند. اگر موفق به جلب توجه کاربران شوید، آن‌ها محتوایتان را به‌سمت وایرال (ویروسی) شدن هدایت می‌کنند و به شما بازخورد می‌دهند.

الگوریتم هوشمند

الگوریتم تیک‌تاک به‌گونه‌ای طراحی شده که محتواهای خلاقانه و جذاب را به کاربران نمایش دهد و به اصطلاح پروموت کند. اگر یک تبلیغ خلاقانه و مطابق ترندهای روز بسازید، شانس بسیار زیادی برای وایرال شدن دارید.

ویژگی دیگر الگوریتم تیک‌تاک این است که محتوای متناسب با سلیقۀ کاربران را به آن‌ها پیشنهاد می‌دهد. بنابراین تبلیغات کسب‌وکار شما را کسانی می‌بینند که به آن حوزه علاقه‌مند هستند و احتمال تعامل آن‌ها با برند شما بیشتر است.

فرصت‌های متنوع تبلیغاتی

تیک تاک گزینه‌های متنوعی را برای تبلیغات به کسب‌وکارها ارائه می‌دهد؛ مثل تبلیغات درون‌برنامه‌ای، همکاری با اینفلوئنسرها و چالش‌هایی که شرکت در آن‌ها، شانس دیده شدن برند شما را بیشتر می‌کند.

برای مثال، ویدیوی زیر با همکاری اینفلوئنسر تیک‌تاک و اسپانسر ساخته شده است. به همین دلیل در پایین ویدیو، Paid Partnership دیده می‌شود:

ترندهای سریع و قوی

ترندها و چالش‌های تیک‌تاک از شهرت جهانی برخوردارند؛ به‌سرعت ایجاد می‌شوند و گسترش می‌یابند. با این ترندها همراه شوید و مخاطبان بیشتری جذب کنید.

مهم‌ترین نتیجۀ تبلیغات در تیک‌تاک با این روش، افزایش میزان آگاهی از برند و حک شدن نام برند شما در ذهن مخاطبان است.

برای مثال، ویدیوی زیر را حساب تیک‌تاک دولینگو در ادامهٔ یکی از ترندهای بهار ۲۰۲۴ تیک‌تاک آمریکا انجام داده است:

تبلیغات در تیک تاک مناسب چه نوع کسب‌وکارهایی است؟

تبلیغات در تیک تاک برای کسب‌وکارهایی بهتر است که:

به‌راحتی از پلتفرم‌های جدید استفاده می‌کنند و منطبق با الگوریتم آن پیش می‌روند

جامعۀ هدف آن‌ها نوجوانان و جوانان هستند و می‌خواهند با مخاطبان جوان‌تر ارتباط برقرار کنند

می‌توانند محتواهای ویدیویی کوتاه و در عین حال، ساده و مفید تولید کنند

به تولید محتوای بصری و خلاقانه علاقه‌مند هستند و امکانات کافی را در اختیار دارند

می‌توانند با ترندهای روز در تیک‌تاک همراه شوند و از آن به‌نفع خود استفاده کنند

انواع تبلیغات در تیک تاک چیست؟

چگونه در تیک‌تاک تبلیغ کنیم؟ شما می‌توانید تبلیغات در تیک تاک را به 4 روش پیش ببرید که در این بخش، مفصل توضیح می‌دهیم (منبع: leadsbridge).

تبلیغات درون‌برنامه‌ای (In-feed)

تبلیغات ویدیویی درون‌برنامه‌ای در قسمت فید (Feed) یا همان صفحۀ اصلی تیک‌تاک به کاربران نمایش داده می‌شود و کاربران تبلیغات شما را بین سایر محتواهای تولیدشده می‌بینند. معمولاً مدت‌زمان این نوع تبلیغات بین 9 تا 15 ثانیه است و کاربران برای مشاهده کردن آن حق انتخاب دارند؛ یعنی می‌توانند در صورت تمایل، تبلیغات را ببینند یا ویدیو را رد کنند.

توجه داشته باشید که برای استفاده از این روش، لازم است هزینه تبلیغات در تیک تاک را بپردازید و از طریق امکانات این اپلیکیشن اقدام کنید.

در تصویر زیر، یک برند آرایشی ژاپنی را می‌بینید که از طریق فید تیک‌تاک به معرفی محصول خود پرداخته است.

تبلیغات درون‌برنامه‌ای (In-feed)

تبلیغات Top View

این نوع تبلیغ در تیک تاک اغلب با هدف افزایش میزان آگاهی از برند انجام می‌شوند. محتوایی که برای این تبلیغ تهیه شده است، 3 ثانیه بعد از ورود کاربر به اپلیکیشن، به‌عنوان اولین پست فید قرار می‌گیرد. سپس تا 60 ثانیه به‌صورت خودکار و تمام‌صفحه به کاربر نمایش داده می‌شود.

در تصویر زیر، نمونه‌ای از تبلیغات Top View برند Balenciaga را می‌بینید.

تبلیغات Top View

تبلیغات با هشتگ اختصاصی

این نوع تبلیغ بر پایۀ محتوای تولیدشده توسط کاربران قرار گرفته است. به این معنا که کاربران باید در چالش مورد نظر برند شرکت کنند و پس از ضبط ویدیو با هشتگ اختصاصی برند، آن را منتشر کنند. محتوای تبلیغاتی در بالای صفحۀ Discovery نمایش داده می‌شود.

زمانی که کاربران روی هشتگ کلیک می‌کنند، به مجموعه‌ای از ویدیوهای دیگر از همان چالش هدایت می‌شوند. چالش هشتگ باعث افزایش تعامل با مخاطبان هدف و افزایش آگاهی از برند می‌شود.

در تصویر زیر، نمونه‌ای از تبلیغات هشتگ برند مرسدس بنز را مشاهده می‌کنید.

تبلیغات با هشتگ اختصاصی

تبلیغات با افکت اختصاصی

کسب‌وکارها می‌توانند افکت یا همان فیلتر اختصاصی خود را در تیک‌تاک طراحی کنند و تا 10 روز به کاربران نمایش دهند. کاربران هم با استفاده از این فیلتر، ویدیو ضبط می‌کنند و به اشتراک می‌گذارند.

نمونه‌ای از تبلیغات برند Colgate را مشاهده می‌کنید که از طراحی افکت اختصاصی استفاده کرده است.

تبلیغات با افکت اختصاصی

تبلیغات با افکت اختصاصی

سایر تبلیغات مشابه تیک‌تاک

اغلب شبکه‌های اجتماعی مشابه تیک‌تاک، امکان تولید محتوای ویدیویی و انتشار آن را به کاربران خود می‌دهند. بنابراین اگر قصد فعالیت در تیک‌تاک را ندارید، می‌توانید از امکانات این پلتفرم‌ها برای تبلیغات دیجیتال استفاده کنید. در ادامه، آن‌ها را معرفی می‌کنیم.

ریلز اینستاگرام (Instagram Reels)

قابلیت ریلز در اینستاگرام به کاربران اجازه می‌دهد ویدیوهای کوتاه بسازند و منتشر کنند و از این نظر، شباهت زیادی به ویدیوهای تیک‌تاک دارد. ریلز می‌تواند از یک ثانیه تا 15 دقیقه باشد و امکان افزودن انواع موسیقی، فیلتر و افکت به آن وجود دارد.

برای اینکه محتوایتان بیشتر دیده شود، می‌توانید از اینفلوئنسرهای اینستاگرام کمک بگیرید. یعنی از آن‌ها بخواهید برایتان ریلز تبلیغاتی بسازند و برند یا محصولات شما را معرفی کنند. به این روش، اینفلوئنسر مارکتینگ گفته می‌شود.

تبلیغات اسپانسری اینستاگرام هم یکی دیگر از روش‌های تبلیغ در این اپلیکیشن است که به تیک‌تاک شباهت دارد. در این روش، اکانت بیزنسی به اینستاگرام هزینه می‌پردازد تا محتوایش در فید کاربران واقعی نمایش داده شود.

البته این روش در ایران چندان کاربردی نیست و مشکلاتی از بابت تحریم‌ها و پرداخت هزینۀ تبلیغات وجود دارد. هدف‌گیری کاربران با لوکیشن ایران هم ممکن نیست؛ بنابراین عملاً نتیجۀ مثبتی برایتان نخواهد داشت. تبلیغ از طریق صفحۀ اینفلوئنسرها و پیج‌های پربازدید، روش مناسب‌تری برای صاحبان کسب‌وکارها در ایران است.

یوتیوب شورتس (YouTube Shorts)

یوتیوب شورتس این امکان را برای کاربران فراهم کرده است که ویدیوهای کوتاه تا حداکثر 60 ثانیه بسازند و به اشتراک بگذارند. مشابه تیک‌تاک، این پلتفرم هم ابزارهایی ویرایش و افزودن موسیقی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

در یوتیوب هم از طریق تبلیغ‌دادن به اینفلوئنسرها یا تبلیغات یوتیوب شورتس، مانند تیک‌تاک تبلیغ کنید؛ ولی دومی از ایران چندان کاربردی نیست.

اسنپ‌چت (Snapchat)

اسنپ‌چت به کاربران امکان ساخت و انتشار ویدیوهای کوتاه به نام «اسنپ» را می‌دهد. همچنین قابلیت «استوری» برای نمایش ویدیوها و تصاویر به‌مدت 24 ساعت وجود دارد. مشابه تیک‌تاک، اسنپ‌چت محبوبیت زیادی در میان نسل Z دارد و فرصتی عالی برای تبلیغات هدفمند و خلاقانه را فراهم کرده است.


بیشتر بخوانید: آشنایی با انواع رسانه‌های تبلیغاتی و نحوه تبلیغ در آن‌ها


جریان؛ پلتفرم تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی

جریان به‌عنوان پلتفرم تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی، به شما امکان اجرای تبلیغات را در کمترین زمان و با بالاترین میزان بازگشت سرمایه را می‌دهد. زمانی که در پنل جریان ثبت‌نام می‌کنید، می‌توانید لیست کانال‌ها و اطلاعات اینفلوئنسرهای حوزه‌های مختلف را مشاهده کنید. سپس پیج‌های مد نظرتان را انتخاب می‌کنید و کمپین تبلیغاتی خود را پیش می‌برید.

اینفلوئنسرمارکتینگ در جریان

جریان به شما کمک می‌کند تا هماهنگی‌های مربوط به اجرای کمپین تبلیغاتی را به‌راحتی انجام دهید و بخش زیادی از این امور را برایتان سامان‌دهی می‌کند.

علاوه‌بر صرفه‌جویی در زمان، وضعیت انتشار محتوا را پیگیری می‌کنید، گزارش عملکرد کمپین را دریافت می‌کنید و در هر مرحله که به راهنمایی نیاز داشته باشید، مشاوران جریان برای اجرای بهتر کمپین کمکتان می‌کنند.

با تبلیغ در تیک تاک، میلیونی دیده شوید!

در دنیای امروز که شبکه‌های اجتماعی نقش پررنگی در زندگی روزمره و تعیین عادات خرید ما دارند، تبلیغات در پلتفرم‌هایی مثل تیک‌تاک به یک روش مؤثر برای ارتباط با مخاطبان تبدیل شده است. تبلیغات در تیک تاک با وجود کاربران جوان، محتوای خلاقانه و الگوریتم هوشمند، فرصتی منحصربه‌فرد برای برندها فراهم می‌کند تا پیام‌های خود را به روشی جذاب و متفاوت به مخاطبان منتقل کنند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *